Wat is mapping? 

Mapping is het in kaart brengen van temperatuurverschillen binnen een ruimte. Dit kan een koelcel of vriescel zijn, maar ook een kantorencomplex. Het gaat daarbij vooral om de invloed van de buitentemperatuur op de binnentemperatuur. Als het bijvoorbeeld buiten tropisch warm is, moet de binnentemperatuur niet te veel stijgen. 

 

Werkwijze 

Wij komen op locatie de ruimte inspecteren en maken een inventarisatie van het aantal benodigde meetpunten. Vervolgens plaatsen wij zgn. loggers die de temperatuur gedurende 1 week continu meten en ook opslaan. Zo kunnen we achteraf zien wat de invloed is van de werkomstandigheden. Wat gebeurt er als er een deur opengaat, staan kachels en airco’s goed afgesteld qua temperatuur en stromingsrichting, enz. Dit kan belangrijk zijn voor bijvoorbeeld medicijnen opslag, die tussen +2°C en +8°C moet blijven.

 

Adviesrapport

Re5al levert een rapport met daarin alle meetresultaten, zodat u kunt voldoen aan ISO-, HACCP of andere normen.

Wij maken daarin de “cold spots” en “hot spots” van de ruimtes zichtbaar. Maar we brengen ook advies uit, bijvoorbeeld:

 

  • De beste meetplekken voor de ruimtes
  • Eventuele aanpassingen in de klimaatbeheersing, zoals instellingen of specificaties
  • De beste opslaglocaties voor producten, bijvoorbeeld geen stellingen voor ramen met zon ISO 17025
 

Re5al B.V. is geaccrediteerd om temperatuur mapping uit te voeren. Wij gebruiken dan ook ISO 17025 gecertificeerde loggers en meetapparatuur. Ook is het meetproces gecertificeerd, zodat u herleidbare resultaten kunt gebruiken in uw eigen kwaliteitscontrole of borgingsproces. 

 

Contact

Benieuwd naar mogelijkheden of kosten voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Bel (088) 422 44 60 of ga naar het contactformulier.