CONSISTENT HOOGWAARDIGE RESULTATEN:

Temperatuurkalibraties

Specialist in temperatuurkalibraties

Waarom zijn periodieke kalibraties van belang? Niet alleen om te voldoen aan ISO- en HACCP-normen, maar ook om de kwaliteit van uw werk of producten te waarborgen. Onze meetresultaten helpen u te bepalen of uw temperatuurmeter geschikt is voor uw toepassing. Bovendien stellen regelmatige kalibraties u in staat om consistent hoogwaardige resultaten te leveren.

Tevens zijn wij door de RvA geaccrediteerd om temperatuurkalibraties uit te mogen voeren en certificaten uit te geven volgens ISO 17025, afhankelijk van de wensen en eisen uit uw branche.

Hulp nodig bij uw kalibratieklus?

Overweegt u temperatuurkalibratie? Onze experts ondersteunen en adviseren u graag bij uw kalibratiebehoeften.

Compleet ontzorgd: on-site en in-lab service

Bij Re5al staan precisie, flexibiliteit en betrouwbaarheid centraal in onze temperatuurkalibratiediensten. Wij begrijpen dat temperatuurkalibraties van essentieel belang zijn voor diverse industrieën. 

Het is mogelijk de kalibraties uit te voeren in zowel ons geavanceerde kalibratielaboratorium in Lisse als bij u op locatie. U heeft de vrijheid om de locatie te kiezen die het beste aansluit bij uw behoeften.

Onze kalibraties voldoen aan de hoogste normen voor precisie en betrouwbaarheid, waardoor u kunt vertrouwen op nauwkeurige en traceerbare resultaten. Als u overweegt om uw apparatuur op te sturen voor kalibratie, hebben we het proces vereenvoudigd voor uw gemak. Door het kalibratieformulier te downloaden kunt u direct aan de slag.

Ook wanneer u verkiest dat de kalibratie op uw locatie plaatsvindt, staan we tot uw dienst. Neem simpelweg contact met ons op, en we regelen graag de kalibratie ter plaatse. 

Het belang van periodieke kalibraties

Kalibraties zijn niet alleen essentieel om te voldoen aan de richtlijnen van organisaties zoals ISO en HACCP, maar ze dragen ook bij aan de kwaliteit van uw werkzaamheden en/of producten. Aan de hand van de meetresultaten kan worden bepaald of de betreffende temperatuurmeter voldoet voor de toepassing waarvoor deze wordt gebruikt. Uiteraard laat u kalibraties ook regelmatig uitvoeren om de kwaliteit van uw eigen werkzaamheden en/of producten te kunnen garanderen.

Justeren

Voor een aantal van onze producten is het mogelijk om deze te justeren als blijkt dat tijdens de temperatuurkalibratie de metingen teveel afwijken ten opzichte van de standaard specificaties. Justeren is het bijstellen van het meetinstrument zodat deze weer aan de standaard specificaties voldoet. In een dergelijk geval, en dus alleen als justering mogelijk is, nemen wij contact met u op om te bespreken of justering door u gewenst wordt. Na justering dient er een herkalibratie plaats te vinden. Deze herkalibratie kan zowel in het kalibratielaboratorium, als bij u op locatie uitgevoerd worden.

Standaard kalibratie

Bij een standaard temperatuurkalibratie worden er metingen gedaan en deze worden vergeleken met de meetresultaten van herleidbare kalibratie apparatuur. Standaard testen wij de temperatuurmeter op 2 temperaturen, maar u kunt ook kiezen voor extra meetpunten. Wij verwijzen u hiervoor naar onze prijslijst.

U ontvangt van ons per temperatuurmeter een rapport waarop de metingen worden vermeld met daarbij de geconstateerde afwijkingen. Deze standaard temperatuurkalibratie is niet uitgevoerd volgens de ISO 17025 norm (zie hieronder), maar voldoet in veel gevallen wel aan de gestelde eisen binnen bepaalde branches. De gegevens worden vermeld op een zogeheten meetrapport. Voor onze draadloze registratie systemen kunnen wij de luchtvochtigheidsensoren ook leveren met een standaard kalibratie rapport.

Kalibratie onder ISO 17025 accreditatie

Soms is een temperatuurkalibratie volgens de  EN ISO/IEC 17025 norm vereist. Dit is vaak het geval in laboratoria, de farmaceutische industrie en medische sector. Wij zijn door de RvA geaccrediteerd en mogen dus deze ISO 17025 kalibraties voor u uitvoeren. Wij worden jaarlijks door de RvA getoetst. Ook alle testapparatuur, zowel de apparatuur in ons kalibratielaboratorium als de apparatuur die gebruikt wordt voor on-site kalibraties staan onder controle bij de RvA.

Bij een temperatuurkalibratie volgens ISO 17025 worden er per kalibratie-meetpunt minimaal 10 metingen uitgevoerd. De data wordt verwerkt, het verschil tussen uw temperatuuropnemer en de internationale standaard (referentiestandaard) en de meetonzekerheid worden berekend.

Deze worden vermeld op het kalibratiecertificaat dat u van ons ontvangt. Ook bij een kalibratie onder ISO 17025 testen wij standaard op 2 verschillende temperaturen en kunt u kiezen voor extra meetpunten. Zie hiervoor onze prijslijst.

Voor onze scope verwijzen wij u naar de website van de RvA: RE5AL B.V. – Raad voor Accreditatie (rva.nl)

Kalibratie_02

Contact met één van onze experts?

Heeft u een vraag voor een van onze experts? Vul de onderstaande gegevens in, wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.