Temperatuurvalidatie voor optimale kwaliteitsborging

Temperatuurvalidatie is essentieel om het thermische gedrag van temperatuurgecontroleerde apparaten, zoals koelkasten, vriezers, stoven, incubators en ultra-low vriezers, te begrijpen. Door de gegenereerde meetgegevens kan worden vastgesteld of deze apparaten geschikt zijn voor het opslaan van temperatuurgevoelige producten.

Het belang van temperatuurvalidaties wordt nog duidelijker als we kijken naar de eisen van keurende instanties en regelgeving in diverse branches, zoals GMP, GDP, FDA en HACCP. Vaak vereisen deze instanties dat u aantoont dat de temperatuurgecontroleerde apparatuur voldoet aan de gestelde eisen voordat ze mogen worden gebruikt.

Klaar om uw temperatuurgecontroleerde apparaten te optimaliseren? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij ondersteunen u graag bij uw validatiebehoeften.

Vragen? Contacteer ons

Geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een temperatuurvalidatie? Onze experts adviseren u graag bij uw validatiebehoeften.

Wanneer laat u een temperatuurvalidatie uitvoeren?

Na aanschaf van nieuwe temperatuurgecontroleerde apparatuur wordt vaak een temperatuurvalidatie uitgevoerd. Als tijdens de validatie blijkt dat het betreffende apparaat niet voldoet aan de specificaties dan kan de leverancier hier op worden aangesproken. Daarnaast worden validaties uitgevoerd nadat apparaten zijn verplaatst/verhuisd. Door de verplaatsing van apparatuur kan het thermische gedrag wijzigen. Wij constateren dan ook dat veel bedrijven een temperatuurvalidatie aanvragen omdat ze tijdens een controle/audit geen rapport konden overleggen. 

Verder wordt een temperatuurvalidatie soms ook uitgevoerd om, bij aanschaf van een temperatuurregistratie systeem, de juiste posities voor de temperatuursensor te bepalen. Voor meer informatie over onze draadloze temperatuurregistratiesystemen verwijzen wij u naar onze temperatuurregistratiesystemen. Maar een temperatuurvalidatie doet u uiteraard ook voor uzelf: u wilt als bedrijf de beste kwaliteit leveren!

Validatie_01

Waarom een temperatuurvalidatie via Re5al?

Naast de levering van temperatuurregistratie systemen hebben wij ons gespecialiseerd in temperatuurkalibratie, -validatie en -mapping. Dit doen wij reeds meer dan 25 jaar en onze klanten bevinden zich in alle denkbare branches, zoals de farmaceutische industrie, laboratoria en de voedingsmiddelenindustrie, maar bijvoorbeeld ook apotheken, tuinbouw en de transportsector.

Wij zijn door de RvA geaccrediteerd volgens EN ISO/IEC 17025:2017 (registratienummer K 172), en de sensoren die wij voor de temperatuurvalidatie gebruiken zijn dan ook voorzien van een ISO 17025 certificaat. Hiermee kunnen wij een nauwkeurige validatie garanderen. Plaatsing van de sensoren wordt dan ook door onze gekwalificeerde medewerkers uitgevoerd. Overigens kunnen wij de validatie indien gewenst ook voorzien van luchtvochtigheidsensoren.

Uiteraard ontvangt u na de temperatuurvalidatie een uitgebreide rapportage met daarin alle benodigde gegevens, alles zeer overzichtelijk weergegeven.

Voorbereiding​

De vereiste apparatuur wordt op onze locatie gereed gemaakt waarna de validatie bij u op locatie zal plaatsvinden met uw eventuele wensen en verwachtingen.

Validatie

De benodigde gegevens worden verzameld en geëvalueerd zodat kan worden bepaald of uw apparatuur geschikt is.

Rapportage

De gegevens worden gedocumenteerd waarna u een rapport ontvangt die u duidelijk geeft over het thermische gedrag van uw apparatuur.

Temperatuurvalidatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een temperatuurvalidatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Onze experts staan u graag te woord.