KWALITEIT EN BETROUWBAARHEID:

ISO/IEC 17025

Re5al's conformiteit aan ISO/IEC 17025

De ISO 17025-accreditatie ondersteunt Re5al bij de handhaving van complexe test- en kalibratieprocessen volgens de hoogste normen. Op deze manier toont Re5al aan dat de metingen geldig en betrouwbaar zijn.

ISO 17025 (NEN-EN-ISO/IEC 17025) is de belangrijkste ISO/IEC-norm die door test- en kalibratielaboratoria wordt gebruikt en is geschikt voor organisaties die onder andere tests, steekproeven of kalibraties uitvoeren en onafhankelijke zekerheid willen over de betrouwbaarheid van haar resultaten.

Benieuwd wat Re5al voor u kan betekenen?

Wilt u onafhankelijke zekerheid over de betrouwbaarheid van uw resultaten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, onze experts staan u graag te woord.

De hoeksteen voor betrouwbare tests & kalibraties

ISO 17025 vergemakkelijkt internationale samenwerkingen door een bredere acceptatie van testresultaten van laboratoria tussen landen en organisaties. Dit biedt wereldwijd vertrouwen in het werk van een organisatie. Hiernaast bevordert het ook de nationale en internationale handel door de aanvaarding van test- en kalibratiegegevens tussen landen, zonder dat aanvullende tests nodig zijn.

In de meeste landen is ISO 17025 de norm waarvoor laboratoria geaccrediteerd moeten zijn om als technisch competent te worden beschouwd. In veel gevallen accepteren leveranciers en regelgevende instanties dan ook geen test- of kalibratieresultaten van laboratoria die niet geaccrediteerd zijn.

ISO 17025 specificeert de algemene eisen om tests en/of kalibraties naar behoren uit te voeren. De norm heeft betrekking op tests en kalibreren met behulp van standaardmethoden, niet-standaardmethoden en door laboratoria ontwikkelde methoden.

Betrouwbaarheid en erkende resultaten

ISO 17025 wordt gebruikt om een kwaliteitssysteem te implementeren dat gericht is op het consistent produceren van geldige resultaten. Accreditatie speelt dan ook een belangrijke rol bij de ondersteuning van betrouwbare resultaten van test-, kalibratie-, bemonsterings- en meetdiensten. Het biedt een algemeen erkend kader voor de aanvaarding van test- en kalibratiegegevens, bevordert het vertrouwen in de technische besluitvorming en maakt een zinvolle vergelijking van resultaten uit verschillende bronnen mogelijk.

ISO 17025 is van toepassing op alle laboratoria, ongeacht het aantal personeelsleden of de omvang van de test- en/of kalibratieactiviteiten. Wanneer een laboratorium één of meer van de activiteiten die onder de accreditatie  vallen, zoals bemonstering en het ontwerpen/ontwikkelen van nieuwe methoden, niet uitvoert volgens de norm, zullen de resultaten niet worden erkend.

De norm is ook nuttig voor universiteiten, onderzoekscentra, overheden, regelgevende instanties, inspectie-instellingen, organisaties voor productcertificatie en andere instanties voor conformiteitsbeoordeling die tests, steekproeven of kalibraties moeten uitvoeren.

ISO biedt u zekerheid

Dankzij ISO 17025 (NEN-EN-ISO/IEC 17025) kan Re5al aantonen dat het competent te werk gaat en zo geldige resultaten genereert. Deze accreditatie is wat het vertrouwen in ons werk zowel op nationaal als op mondiaal niveau bevordert.

Voor onze scope verwijzen wij u naar de website van de RvA: RE5AL B.V. – Raad voor Accreditatie (rva.nl)

Faciliteiten

Re5al heeft de beschikking over professionele faciliteiten, incl. gekalibreerde apparatuur.

Competentie

Re5al heeft de beschikking over goed opgeleid personeel dat op de juiste manier handelt.

Certificering

Er wordt gebruik gemaakt van gecertificeerd referentie-materiaal om precisie te waarborgen.

Documentatie

De gehele testprocedure is nauwkeurig beschreven en gedocumenteerd.

Adequatie

Er wordt enkel gebruik gemaakt van nauwkeurige en gevalideerde meetmiddelen.

Werkwijze

De temperatuurkalibraties vinden plaats, in ons geaccrediteerd lab of bij u op locatie.

Veelgestelde vragen:

Wat is het doel van ISO?

Het doel van ISO, de "International Standardization Organization," is om internationale normen op te stellen, te beheren en te verbeteren voor diverse organisaties, processen en keuringen. ISO streeft ernaar wereldwijde consistentie en compatibiliteit te bevorderen door normen te ontwikkelen die organisaties kunnen gebruiken om hun processen en producten te standaardiseren.

Waar is ISO 17025 op van toepassing?

ISO/IEC 17025 is essentieel voor organisaties die tests, monsternames of kalibraties uitvoeren en streven naar betrouwbare resultaten. Deze norm is relevant voor diverse laboratoria. Het naleven van ISO/IEC 17025 legt de basis voor kwaliteitswerk en toont toewijding aan internationale standaarden, wat de geloofwaardigheid van uitgevoerde tests versterkt en bijdraagt aan vertrouwen en brede acceptatie op nationaal en internationaal niveau.

Wat is ISO 17025 accreditatie?

ISO 17025-accreditatie bevestigt het bestaan van een adequaat kwaliteitsmanagementsysteem en de bekwaamheid van een laboratorium om hoogwaardige test- en kalibratieresultaten te leveren, volgens internationaal erkende normen. Het vergroot het vertrouwen in betrouwbare resultaten, versterkt de geloofwaardigheid van het laboratorium en bevordert samenwerkingen, terwijl het ook de internationale acceptatie van resultaten vergemakkelijkt.

Waarom is ISO 17025 belangrijk?

ISO 17025-certificering waarborgt wereldwijd de kwaliteit en betrouwbaarheid van testresultaten, bevordert samenwerking tussen laboratoria, en vergroot het vertrouwen in meetnauwkeurigheid door strikte kwaliteitsstandaarden. Dit certificeringsproces is een krachtig middel om consistent hoogwaardige testresultaten te garanderen, en draagt bij aan gestandaardiseerde praktijken voor testen en kalibreren op internationaal niveau.

Wat is het verschil tussen accreditatie en certificering?

Accreditatie is de externe validatie van de technische bekwaamheid van een organisatie om bepaalde diensten of producten te leveren, terwijl certificering de beoordeling en verklaring van naleving van normen is, uitgevoerd door een certificerende instelling. Accreditatie biedt dus een extra laag van vertrouwen in het certificeringsproces.

Contact met één van onze experts?

Heeft u een vraag voor een van onze experts? Vul de onderstaande gegevens in, wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Live Demo

Ontdek zelf de mogelijkheden van ons meest geavanceerde bewakingssysteem.

Door op “LOG IN” te drukken wordt een nieuw venster geopend. Gebruik onderstaande gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de demo-omgeving.

Gebruikersnaam: Gebruikersnaam

Wachtwoord: Wachtwoord