Temperatuurmapping: De sleutel tot thermische inzichten

Bij een temperatuurmapping meten en registreren we continu de temperaturen in uw (geconditioneerde) opslagruimte gedurende een langere periode. Met behulp van de resultaten van de temperatuurmapping kunnen we vaststellen of de ruimte voldoet aan de temperatuureisen en of er eventuele aanpassingen of maatregelen nodig zijn. Zo onthult de mapping het thermische gedrag van de ruimte, inclusief externe invloeden, wat soms winter- en zomermapping vereist.

In veel gevallen stellen instanties of producenten specifieke eisen aan ruimtes waar temperatuurgevoelige goederen worden bewaard, zoals in het kader van GMP, GDP en HACCP.

Klaar om uw opslagruimte te optimaliseren? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij ondersteunen u graag bij uw mappingbehoeften.

Vragen? Contacteer ons

Geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een temperatuurmapping? Onze experts adviseren u graag bij uw behoeften.

Het belang van temperatuurmapping

Door middel van temperatuurmapping krijgen we inzicht in het thermische gedrag van de ruimte gedurende een bepaalde periode. Zo kunnen we bijvoorbeeld constateren dat de temperatuur in een gekoeld magazijn overdag stijgt door frequente opening van de deuren voor orderpicking. Daarnaast kan ook de buitentemperatuur invloed hebben op de temperaturen binnen de opslagruimte, wat betekent dat zowel een winter- als een zomermapping vereist kan zijn. Met behulp van de resultaten van de temperatuurmapping kunnen we vaststellen of de ruimte voldoet aan de temperatuureisen en of er eventuele aanpassingen of maatregelen nodig zijn. Door de regelgevende instanties is in veel branches temperatuurmapping verplicht gesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan GMP, GDP, FDA en HACCP.

Wanneer laat u een temperatuurmapping uitvoeren?

Een temperatuurmapping moet uiteraard worden uitgevoerd voordat u temperatuurgevoelige producten in nieuwe geconditioneerde ruimtes opslaat, zoals magazijnen, koelcellen, vriescellen, enzovoort. Dit geeft u een goed inzicht in het thermische gedrag van de ruimte. Daarnaast moet ook een temperatuurmapping worden uitgevoerd wanneer bestaande ruimtes zijn aangepast, bijvoorbeeld na een verbouwing of bij de installatie van nieuwe koelsystemen, airco’s of verwarmingssystemen.

We hebben gemerkt dat veel bedrijven een temperatuurmapping aanvragen omdat ze tijdens controles of audits geen rapport konden overleggen. Verder wordt een mapping ook uitgevoerd om de juiste posities voor de sensoren te bepalen wanneer een temperatuurregistratiesysteem wordt aangeschaft.

Voor meer informatie over onze draadloze temperatuurregistratiesystemen bekijkt u onze registratie- en bewakingssystemen. Maar een temperatuurmapping doet u uiteraard ook voor uzelf: u wilt als bedrijf de beste kwaliteit leveren!

Waarom een temperatuurmapping via Re5al?

Naast het leveren van temperatuurregistratiesystemen zijn we gespecialiseerd in temperatuurkalibratie, -validatie en -mapping. We hebben hier al meer dan 25 jaar ervaring mee en bedienen klanten in diverse branches, zoals de farmaceutische industrie, laboratoria, voedingsmiddelenindustrie, apotheken, tuinbouw en transportsector.

We zijn geaccrediteerd door de RvA volgens EN ISO/IEC 17025:2017 (registratienummer K 172), en de sensoren die we gebruiken voor de temperatuurmapping zijn voorzien van een ISO 17025-certificaat, wat een nauwkeurige mapping garandeert.

Onze gekwalificeerde medewerkers plaatsen de sensoren voor u. Indien gewenst kunnen we de temperatuurmapping ook voorzien van luchtvochtigheidssensoren. Na de mapping ontvangt u een uitgebreide rapportage met alle benodigde gegevens, inclusief de hot en cold spots, op een zeer overzichtelijke manier gepresenteerd.

Onze werkwijze

1. Vaststellen van meetpunten

Wij komen bij u langs om de te meten ruimte(s) te bekijken zodat we kunnen bepalen waar de sensoren voor een correcte mapping geplaatst dienen te worden en wij bespreken samen met u eventuele wensen en verwachtingen. Aan de hand van dit bezoek ontvangt u van ons een mapping-voorstel.

2. Plaatsing van sensoren

Na goedkeuring van ons voorstel plaatsen wij op een overeengekomen tijdstip vervolgens de sensoren. Deze sturen de temperatuurmetingen draadloos naar onze mapping software. Middels deze software kunnen wij op afstand alle sensoren direct in de gaten houden. Zo kunnen wij nagaan of de temperatuurmapping correct plaatsvindt en of de data van alle sensoren wordt ontvangen. Indien noodzakelijk kunnen we dus direct handelen.

3. Rapportage van ondervindingen

Na de afgesproken mappingperiode (in veel gevallen 7 dagen) worden de sensoren door ons weer verwijderd en vervolgens ontvangt u binnen enkele werkdagen een uitgebreid rapport met alle data zoals hot en cold spots. Is de temperatuurmapping uitgevoerd in verband met een aan te schaffen temperatuurregistratie systeem dan zullen wij u adviseren over de posities van de te plaatsen sensoren.

Temperatuurmapping aanvragen

Contactgegevens
Mapping gegevens

Nadat de temperatuurmapping is voltooid, leveren wij u een gedetailleerd rapport dat de volgende essentiële informatie bevat:

Kortom, ons temperatuurmapping rapport biedt u een grondig overzicht van de temperatuurstatus in uw ruimte, met nauwkeurige gegevens en visuele presentatie om uw inzicht te vergroten.