Temperatuurmapping bij tulpen in de kas

Temperatuurmapping is een nogal abstract begrip. Hieronder geven wij een heel concreet voorbeeld van wat deze Re5al service u kan bieden. Zo werden wij onlangs bijvoorbeeld benaderd door een tulpenkweker met de vraag of wij konden helpen met zijn rendement.

Verdiepingen

De tulpenbollen worden door robots in kratjes gezet en in 3 weken opgekweekt, van bijna donker via led verlichting tot in daglicht. Dit gaat volautomatisch op transportsystemen door de hele kas heen, via verschillende verdiepingen.

 

100 meter

Re5al leverde temperatuurmapping om zo inzicht te bieden in de temperatuurverschillen binnen de 100 meter lange kas. Men zag in het midden van de kas een snellere groei dan aan de zijkanten, soms met een verschil van 2 dagen in groei en dus een ongelijk product.

 

Temperatuur aanpassen

Door temperatuurmapping toe te passen kan men de verschillen in temperatuur precies lokaliseren en het proces aanpassen, bijvoorbeeld door plaatselijk meer gaten te maken in de buizen die warmte afgeven.

 

Winst

Zo leidt deze tijdelijke opstelling tot permanente verbeteringen in kwaliteit, opbrengst en winst. Investeer ook in uw rendement en bel Re5al vandaag nog! Wij informeren u graag verder.

Contact

Bel Arno op (088) 422 44 60 of ga naar ons contactformulier.

 

Live Demo

Ontdek zelf de mogelijkheden van ons meest geavanceerde bewakingssysteem.

Door op “LOG IN” te drukken wordt een nieuw venster geopend. Gebruik onderstaande gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de demo-omgeving.

Gebruikersnaam: Gebruikersnaam

Wachtwoord: Wachtwoord