Luchtvochtigheid meten bij droogprocessen

Een te hoge of te lage luchtvochtigheid kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van uw drogend product. Lees verder om te zien hoe u het droogproces eenvoudig kunt monitoren.

 

Proces

Veel producten gaan door een droogproces: Denk aan bijvoorbeeld aan hout of bloembollen. Maar ook voedingsmiddelen zoals kruiden, fruit of vis worden gedroogd om ze langer te kunnen bewaren.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hygrometers

Met name bij opslag van grote hoeveelheden is het lastig om de luchtvochtigheid te bewaken. Hierbij kunnen de hygrometers van Re5al uitkomst bieden.

 

Meten

Luchtvochtigheid is al heel eenvoudig te meten met een kleine hygrometer. Op een display kunt u direct de waarde aflezen.

Loggen

Beter is het al om de luchtvochtigheid continu te meten én vast te leggen. Tijdens het droogproces, of bijvoorbeeld tijdens transport. Via een USB aansluiting kunt u de logger achteraf eenvoudig uitlezen op een PC.

Bewaken

Wilt u gewaarschuwd worden als de luchtvochtigheid te hoog of te laag wordt? Ook dat kan. Met onze draadloze systemen kunt u altijd en overal de huidige situatie bekijken. Bovendien ontvangt u een bericht, bv. via email of sms, als er problemen zijn. Alarmen zijn door uzelf in te stellen.

Contact

Wilt u een droogkast optimaal gebruiken of verschillende pakhuizen monitoren, Re5al heeft vrijwel overal een oplossing voor.


Neem contact op met Melanie of Arno via (088) 422 44 60 of ga naar ons contactformulier.

Live Demo

Ontdek zelf de mogelijkheden van ons meest geavanceerde bewakingssysteem.

Door op “LOG IN” te drukken wordt een nieuw venster geopend. Gebruik onderstaande gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de demo-omgeving.

Gebruikersnaam: Gebruikersnaam

Wachtwoord: Wachtwoord