System 5

Icespy Notion Pro: consequenties voor huidige gebruikers van RL (System4) en System5

Vanaf oktober 2015 is het nieuwe draadloze systeem van Icespy leverbaar; Notion Pro. Dit systeem is bedoeld als vervanging van de huidige Icespy draadloze systemen (Icespy RL en System5)

Het is een compleet nieuw systeem bestaande uit nieuwe zenders, ontvangers en software. Het systeem is voorzien van de nieuwste technieken. Een van de voordelen van dit systeem is dat de zenders zijn voorzien van een door de gebruiker te vervangen batterij en van geheel nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke web-based software.

De introductie van Notion Pro heeft consequenties voor de gebruikers van het RL systeem en System5.
Uiteraard heeft Icespy ervoor gezorgd dat gebruikers van System5, indien gewenst, gefaseerd kunnen overstappen naar NotionPro.
Belangrijk: Indien een Scout zender dient te worden vervangen (bijvoorbeeld bij een lege batterij), dan is hiervoor een nieuwe zender leverbaar, model Scout-NP.
Grote voordeel van deze zender is dat de batterij eenvoudig zelf te vervangen is. Deze nieuwe Scout-NP kan ook worden toegepast als men het huidige System5 wil uitbreiden. Overstappen naar het nieuwe NotionPro is dan dus niet noodzakelijk.

Hieronder volgt een compleet overzicht van deze consequenties:

RL systeem (System4)

Het RL systeem is 10 jaar geleden reeds vervangen door System5. Tot op heden waren alle onderdelen van dit systeem nog beschikbaar, maar vanaf 31 oktober 2015 is het niet meer mogelijk om nog onderdelen te bestellen.
Telefonische en remote support en reparaties door de fabriek eindigt op 31 maart 2016.
Re5al blijft deze ondersteuning voorlopig nog wel geven.

Upgrade mogelijkheden naar Notion Pro:

  1. Uitgaande van het standaard RL-systeem: Het gehele systeem dient in dat geval te worden vervangen. Wij bieden hiervoor een speciale korting aan.
  2. Uitgaande van een hybride systeem, oftewel een mix van RL en System5 componenten: Alle verzamelunits die System5 zenders ontvangen dienen te worden vervangen. Alle RL-componenten dienen te worden vervangen. Ook hiervoor geldt een speciale korting.

System5

System5 is 10 jaar geleden geïntroduceerd en door het nieuwe Notion Pro systeem is het nu mogelijk om de problemen die zich bij System5 kunnen voordoen op te lossen. Tevens heeft Notion Pro uitgebreidere mogelijkheden.

Tot 18 december 2015 kunnen nog reserve onderdelen worden besteld voor System5. Het gaat hierbij om Base units en Echo’s, maar geen zenders. Hiervoor kunnen de nieuwe Scout Notion Pro zenders worden gebruikt (zie verderop in dit schrijven)
Telefonische en remote support en reparaties door de fabriek eindigt op 31 maart 2017.
Re5al blijft, voor zover mogelijk, wel support verlenen.

Upgrade mogelijkheden naar Notion Pro:

  1. Bij problemen met de System5 software adviseren wij om over te stappen naar de Notion Pro software. Hiervoor is het noodzakelijk dat de Base ontvangers worden vervangen voor Notion
  2. Pro Hybride netwerk ontvangers. Deze hybride base units ontvangen zowel de signalen van de ‘oude’ Scouts alsook de signalen van de nieuwe Notion Pro zenders. Dit betekent dat bij een noodzakelijke batterijvervanging de Scouts kunnen worden vervangen voor de nieuwste Notion Pro ontvangers met RFID en backfill mogelijkheid. Oude echo- en echo-C versterker werken met de nieuwe Hybride Notion Pro ontvanger. De nieuwe Notion Pro zenders kunnen echter niet via de oude echo’s hun signaal doorsturen, dus in sommige gevallen is er ook een nieuwe Notion Pro versterker noodzakelijk.
  3. Bridges moeten worden vervangen door nieuwe Notion Pro ontvangers indien met overstapt naar de Notion Pro software.
  4. Er is ook een Scout-NP leverbaar. Dit is een oud type Scout in een nieuwe Notion Pro behuizing. Deze kan worden toegepast bij batterij vervanging van oude Scouts of voor uitbreiding van bestaande System5 systemen. Let op: er is geen backfill mogelijkheid bij deze Scout-NP, dus de functie van automatisch downloaden vervalt.
  5. In sommige gevallen kunnen wij oude Scout units ombouwen in een nieuwe behuizing (dit is niet de Notion Pro behuizing). Hierdoor blijft de Backfill mogelijk aanwezig.
  6. Voor upgraden geldt een speciale korting.

Batterij vervanging / uitbreiding

Het is mogelijk om, bij een noodzakelijk batterij vervanging, de oude Scouts te vervangen voor nieuwe Notion Pro zenders, genaamd Scout NP.
Hiervoor gelden speciale prijzen. Groot voordeel is dat de gebruiker vervolgens zelf de batterijen van deze Scout NP zenders kan vervangen.
Indien er een oude PT100 zender moet worden vervangen met een zogenaamde ‘lump’ in de bekabeling, dan is er ook een nieuwe probe noodzakelijk. Het een en ander in overleg.
Deze Scout NP zenders werken alleen met System 5 Base’s en bridges of Notion Hybride Bases.
(Let op: de backfill functie vervalt)

Bij een uitbreiding van een bestaand systeem is het ook mogelijk om de Scout NP zenders in te zetten. Hiervoor gelden de standaard prijzen.