Meer en betere informatie met LogEasy Cloud

“Mount Vets” is een veterinaire praktijk gevestigd in Wellington, Engeland met in totaal drie vestigingen.
Ze zijn al meer dan 60 jaar actief en hebben een ziekenhuis voor kleine dieren maar ook afdelingen voor paarden, pluimvee en wildvogels.
Ze bieden een scala aan veterinaire behandelingen voor een groot aantal verschillende soorten dieren.

 

De EL-WiFi-TP logger bewaakt de koelkast-temperatuur

 

Automatisch meten

Mount Vets zocht een manier om de procedures voor temperatuurcontroles te verbeteren.
Ze gebruikten eerder LogEasy EL-USB-1, maar waren nu op zoek naar een meer geautomatiseerde oplossing die betere tracking, gegevensverzameling en meldingen bood.
Dit zou helpen om te voldoen aan de vereisten van de inspectie door het Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS), die om de vier jaar plaatsvindt.
Er was apparatuur nodig om medicijnkasten, koelkasten met temperatuurgevoelige medicijnen en vaccins te monitoren en om de kamertemperatuur in operatiekamers en het ziekenhuis te bewaken.

Via WiFi

Ze kozen ervoor om de EL-WiFi-TP loggers van LogEasy te gebruiken voor hun koelkasten.
Dit model heeft een externe voeler die in de koelkast kan worden geplaatst.
Verder gebruiken ze de EL-MOTE serie van LogEasy voor het bewaken van hun kamertemperatuur, met een totaal van 38 dataloggers.
Al deze loggers kunnen het bestaande wifi-netwerk gebruiken om hun gegevens naar een LogEasy Cloud-account te verzenden.
Dit betekent dat al hun kritische temperaturen, op al hun locaties, gemakkelijk kunnen worden gemonitord vanaf één online bedieningspaneel en dat kritieke temperatuurwaarschuwingen via e-mail worden ontvangen.

 

De EL-MOTE-T logger bewaakt de kamer-temperatuur

 

Tijdbesparend

Volgens mevrouw Beverly Snow van de praktijk is het systeem tijdbesparend, werkt het probleemloos en is de LogEasy Cloud-interface eenvoudig te gebruiken.
Voorheen duurde temperatuurcontroles 30 minuten, maar ze kunnen nu vertrouwen op waarschuwingen van het systeem en reageren op alarmen in plaats van zich constant zorgen te maken.
Het systeem heeft ook aangetoond dat de temperatuur hoger wordt dan ze dachten, waarbij alarmen uit kamers vaker afgingen dan verwacht.
Met al hun gegevens opgeslagen in de LogEasy Cloud, weet Beverly nu ook dat ze gemakkelijker kunnen voldoen aan de vereisten van RCVS-inspecties.

Meer weten?

Bekijk hier de EL-WiFi en de EL-MOTE

Bekijk hier de PDF